FRA 1896 TIL 1986 - NÆSTEN ET ÅRHUNDREDE MED AUTOMOBIL HISTORIE VIL BLIVE TILBUDT PÅ SALGET AF DEN UNIKKE AALHOLM SAMLING

Aalholm Automobile Collection

- Spændende omgivelser hvor RM Auktioner tilbyder Aalholm Automobil Musem Samlingen "uden minimum", den 12 August 2012 i Syd Danmark
- Udsøgt Dansk samling på 175 køretøjer tilbyder samlere et århundrede med automobil historie
- Om det har to, tre eller fire hjul, vinger eller om det kører på skinner, så har Aalholm Samlingen det hele
- Digitale kataloger er nu online på rmauctions.com


LONDON (11 Juli, 2012) – Samlere fra hele verden anmoder ivrigt om kataloger for selv at kunne se i detaljer på nogle af de forskellige og sjældne køretøjer, som skal under hammeren ved RM Auktioners meget ventede Aalholm "uden minimum" Auktion, den 12 August.

Samlingen repræsenterer næsten et århundrede af bil fremstilling suppleret med nogle spændende emner, herunder en kopi af Wright brødrenes fly, en kongelig Dansk togvogn fra 1890erne, og et sjældent, højt værdsat togsæt, det 1 dag lange salg ved Aalholm Automobil Museum genererer uden tvivl interesse fra hele verden. På et tidspunkt var Aalholm Automobil Museet en væsentlig og populær attraktion på det sydlige Lolland, som fra 1964 indtil 2007 har haft glade besøgende der ville se den forskelligartede og sjældne samling af biler, som nu kan købes uden minimums priser, et mulighed man kun får en gang i livet.

Max Girardo, Administrerende Direktør for RM Europa, siger “Denne samling er oprindelige udtænkt af Baron J.O. Raben-Levetzau, og er kendt for bredden af dens mangfoldighed. Der er i sandhed noget for alle som vil tage plads i Aalholms historie, med nogle spektakulære stjerne biler så vel som så meget andet tilgængelig for samlere på mindre budgetter”.

Samlingen er bemærkelsesværdig for en række meget tidlige veteranbiler fra ”messing-perioden” fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, med flere af bilerne som er berettiget til at deltage i det verdensberømte London til Brighton veteranbil løb i England. Salget har et enestående antal af før 1905 køretøjer, herunder en meget tidlig 1896 Léon Bollée Voiturette, en 1899 De Dion-Bouton motorcykel, en 1900 De Dion-Bouton Four-Seat Vis-à-Vis og en 1900 Decauville Roadster. Desuden, en 1902 Lacroix de Laville La Nef Motorcykel, en 1902 Rambler Model C Runabout, en 1902 Holsman High-Wheel Runabout, en Renault 10CV Limousine, en Ford Model A Runabout som går tilbage til 1903 og en 1904 Delahaye Surrey-Top Tourer.

Motorsporten er repræsenteret gennem næsten et århundrede. Salget vil løfte hammeren på en 1986 Jaguar XJ-6 Saloon, der blev købt af Dronning Ingrid. En bil der utvivlsomt vil være af stor interesse for danske samlere, og som desuden er ledsaget af dokumentation for sin kongelige herkomst. Et andet nyere tilbud fra samlingen er en1985 Ferrari Testarossa, en ikonisk superbil fra 1980erne, der kun viser 12.700 kilometer med sin 4,943 cc motor. Denne "Rosso" røde Ferrarri er endnu en bil til at sende det blå blod rundt i kroppen, og er efter sigende leveret til fra ny til en prins fra Venedig.

Udover biler, er en bestemt ting helt sikker på at være af interesse for seriøse samlere, nemlig en kopi af Wright brødrenes fly fra 1903, og menes at være bygget mellem 1907 og 1909. Motoren menes at være en Renault type fra perioden 1918-1925, og det er muligt at flyet kunne have være fløjet. Flyet er et ikonisk samlerstykke ved Aalholm samlingen, da det hang fra loftet i hoved hallen indtil museet lukkede.

Et andet centralt køretøj i salget er den Kongelige Danske togvogn fra 1880erne. En fantastisk rekreation, der består af flere forskellige store rum, hvor det ene har paneler i udsøgt fint træ fra loft til gulv. Sæderne er beklædt i dyb, fyldig, rød velour, sammen med arm- og nakkestøtter, imens der er i nogle områder er vægbeklædning med stort tapet der har det Royale Danske logo. Det ydre af toget er malet i en creme og marine blå med rødt dække. Den kongelige danske togvogn vil være et pragteksemplar i enhver samling.

Tog enthusiaster vil også sætte pris på Märklin Tog Sættet fra 1920erne. En gave til Baron J.O. Raben-Levetzau pä hans 16 års fødselsdag. Togsættet var oprindeligt i et af værelserne på første sal i Aalholm slot. Der er syv tog og 58 vogne alt i alt, herunder tankvogne, kraner, tømmervogne og passagervogne, sammen med cirka 60 meter spor.

Blandt listen af højdepunkter omfatter disse andre bemærkelsesværdige emner:

• en 1911 Rolls-Royce 40/50 hp Silver Ghost Roi des Belges Tourer, den første bil i samlingen;
• en meget beundret 1938 Bugatti 57C Stelvio Drophead Coupe by Gangloff;
• en sjælden 1931 Bugatti Type 40A Tourer;
• en bemærkelsesværdig original, højre styret 1928 Mercedes-Benz Nürnburg Limousine;
• en 1932 Hispano-Suiza HS26 Cabriolet-Victoria;
• en meget sjælden 1938 Maybach Zeppelin DS8 Roadster;
• en 1947 Delahaye 135 M Cabriolet; og
• en urestaureret 1963 Ferrari 250 GT/E.

For alle detaljer på salget ved Aalholm Automobil Museum eller for at se det komplette katalog, besøg www.rmauctions.com eller ring til London kontor på +44 20 7851 7070.

Om RM Auktioner
RM Auktioner er verdens største auktions hus for kvalitets automobiler. Med over tre årtiers erfaring i bilsamlernes verden, har RM radikalt integreret udvalget af tjenester, fra restaurering, private aftaler, auktioner, planlægning af samlinger og finansielle tjenesteydelser, sammen med et ekspert hold af bil specialister og et internationalt fodaftryk, der giver et uovertruffent serviceniveau til det globale bilsamler marked. RM er den stolte indehaver af fem af de 10 bedste rekorder for dyreste motor køretøjer solgt ved auktion. RMs restaurerings afdeling har opnået hidtil usete anerkendelser og modtog Bedste for Fremvisning ærespriser ved verdens top begivenheder. For yderligere oplysninger, besøg www.rmauctions.com, find os på Facebook eller følg os på Twitter @rmauctions.