Danish - RM AUCTIONS LØFTER HAMMEREN FOR DANMARKS BERØMTE AALHOLM AUTOMOBILSAMLING

Aalholm Automobile Collection

• RM Auction udbyder mere end 175 køretøjer fra Aalholm Automobilmuseum ”uden reserve” på en endagsauktion d. 12. august, 2012 i Syddanmark.
• Aalholm Automobilmuseum, grundlagt i 1964 og drevet frem til 2007, blev anset som en af Europas største og mest spændende automobilsamlinger.
• Samlingen udgør 90 års bilhistorie med en enestående samling af veteranbiler.
• RM Auctions fremviser en 1925 Renault 10 CV Limousine fra Aalholm-samlingen på Techno Classica i Essen, Tyskland, d. 21. til 25. marts.


LONDON (21. marts, 2012) – RM Auctions, der er verdens største auktionshus for automobilsamlinger, meddelte i dag, at de vil udbyde mere end 175 køretøjer fra det verdensberømte Aalholm Automobilmuseum, ”uden reserve” på en endagsauktion, der afholdes d. 12. august, 2012 i Syddanmark.

Aalholm Automobilmuseum, der ligger ved et af Danmarks ældste middelalderslotte en smule vest for Nysted på Lolland, blev grundlagt i 1964 af bilsamleren Baron J. O Raben-Levetzau, som startede samlingen med slottets egen Rolls-Royce fra 1911. Museet, der blev drevet fra 1964 frem til 2007, blev anset som en af Europas største og mest spændende automobilsamlinger og udstillede mere end 200 automobiler fra 1890’erne frem til 1980’erne.

Det kommende salg ligger i kølvandet på en lang række succesrige, private auktioner og godsauktioner, som RM har afholdt i de seneste år, herunder auktionen af en række udvalgte automobiler fra de private samlinger fra Formel 1-direktør, Bernie Ecclestone, den tyske forretningsmand, Hans-Günther Zach, den anerkendte hollandske samler, Edgar Schermerhorn og på det seneste den kendte Milhous Collection i Florida i USA, som blev udbudt i samarbejde med auktionshuset Sotheby’s.

RM er beærede over at være blevet udvalgt som repræsentanter for Aalholms automobilsamling på auktionen, da det er med til at forstærke vores omdømme som specialister inden for private samlinger og godssamlinger,” udtaler Annette Abaci, specialist fra RM Europa og direktør for virksomhedens afdeling i Tyskland.

Aalholm-samlingen, der er velkendt af køretøjssamlere over hele Europa og består af en lang række modeller og perioder, byder nu på mange ejerskabsmuligheder. Med så mange eksemplarer, der kommer på markedet for første gang, efter at have været udstillet på museum i årtier, får samlerne en helt enestående mulighed for at blive indehavere af et vigtigt stykke danmarkshistorie,” tilføjer Abaci.

Auktionens lange liste omfatter højdepunkter som en 1911 Rolls-Royce 40/50 hp Silver Ghost Roi des Belges Tourer med karosserinummer 1677, den første bil i samlingen og eksemplaret, der gav inspiration til at starte Aalholm-samlingen sammen med et par Bugattier fra før anden verdenskrig – en eftertragtet 1938 Bugatti 57C Stelvio Drophead Coupe fra Gangloff med karosserinummer 57716, der har været en del af samlingen siden 1965 og en sjælden 1931 Bugatti Type 40A Tourer med karosserinummer 40905, der er en af blot 32 eksemplarer i hele verden. Vi udbyder også en original 1928 Mercedes-Benz Nürnburg Limousine; en 1932 Hispano-Suiza HS26 Cabriolet-Victoria; et sjældent overlevende eksemplar af 1938 Maybach Zeppelin DS8 Roadster; en 1947 Delahaye 135 M Cabriolet og en 1963 Ferrari 250 GT/E.

Endnu et højdepunkt i samlingen er en serie eftertragtede veteranbiler fra det tidlige 1900-tal, herunder en 1900 Decauville Roadster, en 1900 De Dion-Bouton Four-Seat Vis á Vis; en 1902 Holsman High-Wheel Runabout og en 1902 Rambler Model C Runabout, som alle er egnede til det berømte London-to-Brighton rally.

Foruden bilerne løfter vi hammeren for en kopi af Wright Brothers flyvemaskine fra 1903, en Togvogn fra 1890’erne (De Danske Statsbaner) og et legetøjstogsæt fra 1920'erne fremstillet af Märklin, som Baron J.O. Raben-Levetzau fik af sin far, da han fyldte 15.

Endagsauktionen vil blive afholdt lokalt på det tidligere Aalholm Bilmuseum, søndag, d. 12. august 2012. I dagene op til auktionen vil de mest ivrige samlere desuden have mulighed for at se samlingens 1925 Renault 10 CV Limousine og mødes med RM-eksperterne på ugens Techno Classica arrangement i Essen, Tyskland. RM-udstilling finder sted i Hall 6, Stand 425.

Oplysninger om salget af Aalholms bilsamling findes på www.rmauctions.com eller fås ved at kontakte RM’s afdeling i London på telefon +44 20 7851 7070.

Om RM Auctions
RM Auction er verdens største auktionshus med speciale i kvalitetsbiler. Tre årtiers erfaring i bilsamlerbranchen og en integreret række ydelser, der spænder lige fra restaurering over private kontraktsalg, auktioner, formueadministration til finanstjenester, gør i kombination med et hold bileksperter og international anerkendelse, RM i stand til at udbyde en uovertruffen række serviceydelser til det globale samlermarkede. RM er den stolte indehaver af 5 af de 10 rekorder for de dyreste biler solgt på auktion nogensinde. RM’s restaureringsafdeling har opnået enestående anerkendelse med hædersbeviset ”Best of Show” på verdens mest eftertragtede messer. Der kan hentes yderligere oplysninger på www.rmauctions.com. Vi er også at finde på Facebook eller Twitter @rmauctions.